Hur man löser problem med sitt wifi hemma.

Nästan samtliga hushåll idag använder sig av någon form av trådlös kommunikation mellan enheter hemma. Det är uppkopplingen till internet som är åtråvärd och nästintill ett måste för en fungerande vardag. Trådlöst nätverk hemma kan strula om man har otur med förutsättningarna. Klarar man inte av som dom flesta att lösa problemen med sitt trådlösa nätverk så kan man kontakta ett företag som tillhandahåller it-support och prata med en nätverkstekniker.

Innan du kontaktar supporten så kan du först prova att starta om alla sina enheter vilket löser dom flesta problemen. Bor man i ett flerfamiljshus så beror ofta problemen med uppkoppling att en mängd närliggande trådlösa nätverk samsas på samma frekvenser och kanaler vilket skapar störningar där ditt nätverk får prova skicka om samma information flera gånger tills all information kommit fram.

Ett annat vanligt problem är antalet enheter som är uppkopplade samtidigt eftersom där är nämligen begränsningar på hur många olika enheter som kan vara uppkopplade samtidigt. Nyare accesspunkter och routrar har en högre kapacitet på antalet enheter men äldre noder klarar oftast bara upp till tio enheter samtidigt. Man löser det problemet genom att först försöka gå över till nätverkskablar till närliggande enheter inom räckhåll för routern eller köpa en repeater som kopierar ditt nätverk och som samtidigt ökar räckvidden och kapaciteten.

Onu